Bombman döms till vård

Hästhagens naturreservat där mannen sågs strosa omkring med en ryggsäck

Hästhagens naturreservat där mannen sågs strosa omkring med en ryggsäck.

SKURUP. I september i fjol greps en man som bar vapen och explosiva varor. Nu döms han till rättspsykiatrisk vård skriver Skånska Dagbladet.

En insatsstyrka och bombgrupp ertappade mannen med bland annat en pistol, ett gevär, ammunition och explosiva föremål i samband med gripandet. Mannen döms för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, utpressning, narkotikabrott och grov stöld. Mannen nekar till alla brott utom stöld och narkotikainnehav.

Vittnen sägs ha sett mannen i Hästhagens naturreservat innan gripandet med en ryggsäck. I området har det funnits en grop med explosiva varor, vapen och ammunition. Ytterligare en person är misstänkt som medbrottsling men i brist på bevis har åtal lagts ner.

Mannen är känd sedan tidigare hos polisen med flera punkter i belastningsregistret och avtjänat fängelsestraff. Han döms till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning och att ge 10 000 kronor vardera till de män han utpressat samt 20 000 kronor i skadestånd till ett försäkringsbolag då han stulit föremål i en bekants hem.

Text: Rebecca Watts
Foto: https://upplandsleden.wordpress.com/2017/07/29/slinga-71-hasthagen-kilholmen/