Energiyoga i Skurup under hösten – och mycket annat på gång för Yoga Devata

SKURUP. Att samla energi inför de kommande vinterhalvåret är viktigt. Det tycker Cecilia Bernhardsson och Lotten Svensson, som är grundare för Yoga Devata. I höst fokuserar de på energiyoga som anordnas i Gummifabriken och förberedelser inför nästa års yoga projekt.

Energiyogan startade den 4 oktober och hålls i Gummifabrikens lokal, men det finns alltid möjlighet att få vara med i efterhand.

– Energiyoga handlar om att samla energi inför hösten, vi går igenom kroppen del för del. Till skillnad från den uteyoga vi haft under sommaren i Svaneholmsparken är miljön annorlunda. Vi är inomhus och har tända ljus och avslappnande musik, säger Cecilia Bernhardsson som ansvarar för kursen.

Cecilia Bernhardsson och Lotten Svensson, grundare för Yoga Devata

Cecilia Bernhardsson och Lotten Svensson, grundare för Yoga Devata

Cecilia Bernhardsson och Lotten Svensson startade Yoga Devata 2015. De har ingen fast studio än så länge, utan trivs med att åka till olika miljöer. Förutom energiyogan har de många andra projekt på gång. Bland annat anordnar de yogaresor med olika teman, till exempel hälsoresor till Thailand eller måbra resor till Italien. Lotten Svensson kommer färdigutbilda sig som yogalärare innan resorna bär av nästa år. Hon kommer även fokusera på sin konst med yogamotiv som hon ska ställa ut på Konstrundan.

Lotten Svenssons konst med yogamotiv Bild: www.lenalotten.com

Lotten Svenssons konst med yogamotiv
Bild: www.lenalotten.com

– Jag märker att jag får mer inspiration till att måla nu när jag bor ute på landet, än när jag bodde i lägenhet i Malmö, säger hon.

Tidigare under hösten samarbetade Yoga Devata med den världskända yogaprofilen Janesh Vaidya när han hade sin höstturné genom Sverige. Då hjälpte de honom hitta en föreläsningslokal i Ystad.

– I vårt samarbete handlar det om att vi har samma värderingar, säger Cecilia Bernhardsson.

– Precis, vi kompletterar varandra väldigt bra. Vi kommer med olika erfarenheter som går hand i hand med varandra. Jag som kostrådgivare och personlig tränare och Cecilia som yogalärare och Qi Gong instruktör, säger Lotten Svensson.

Det är minst sagt mycket på gång för Yoga Devata. Förutom resorna nästa år ska Cecilia Bernhardsson och Lotten Svensson också genomgå en utbildning i ayurvedisk massage i norra Indien.

Text: Annika von Sydow
Foto: Annika von Sydow