Inte alla planerar flytt från Skurups centrum

SKURUP. I Skurups centrum blir allt fler butikslokaler tomma. Många butiker väljer att flytta till den nya handelsplatsen via Ica Supermarket. Men långt ifrån alla planerar en flytt.

Allt fler butiker i Skurup väljer att flytta från Skurup centrum. Men alla planerar inte att flytta.

Annika Ylinen, som driver blomsterbutiken Gardeco tillsammans med Helena , är en av dem som nyligen valt att flytta sin verksamhet från Skurups centrum till den nya handelsplatsen. Just nu har de dock tillfälligt flyttat in på Landäng i väntan på att de nya lokalerna ska bli färdiga.

–Vi växte ur vår gamla lokal, och det fanns inga lediga lokaler i centrum som passade oss. Dessutom består Skurups centrum av gamla hus, det är ofta ett trappsteg upp till affären vilket gör det svårt att få in en rullstol eller barnvagn. I de nya lokalerna finns möjlighet för oss att växa, säger hon

42641392_2074518779267175_1666362137351553024_n

Anki Malmros Foto: Nellie Erberth

Men Anki Malmros, butiksbiträde och vice VD på Marta Boden, tror inte att det nya handelscentrumet vid kommer att påverka handeln i Skurups centrum särskilt mycket.

–Jag tycker det blivit lite överdrivet. Det har alltid funnits tomma lokaler i centrum, och butiker som kommer och går. Det är tråkigt att folk är så negativa, säger hon.

Anki Malmros berättar också att Marta Boden haft en mycket bra sommar och är mycket nöjda med försäljningen.

–Här är det alltid full rulle, säger hon och ler

Lena Nilsson, som tillsammans med sin man driver Konditori Centrum sedan 14 år tillbaka, är inte heller orolig.

–Vi märker inte alls av att lokalerna står tomma här i centrum, tvärtom får vi fler och fler kunder.

42710774_340164860077320_2706888818883035136_n

Lena Nilsson Foto: Nellie Erberth

Hon framhåller dock att hon tycker att det är tråkigt att så många butiker väljer att flytta ut till handelsplatsen vid Ica Supermarket istället för att stanna i centrum, och att flera av deras kunder sagt samma sak.

–Visst är det trist för stadskärnan att butiker flyttar härifrån. Att gå på gågatan en lördag med familjen och bara mysa, det kan man inte göra längre. Det vill man nog inte göra där uppe vid Ica heller. Hur mysigt är där liksom? säger Lena Nilsson.

TEXT: Louise Camitz
BILD: Nellie Erberth