Mataffären i Abbekås flyttar in hos pizzerian

Stängt

SKURUP. Mataffären i Abbekås sadlar om och blir ett jourlivs. Efter en tuff höst flyttar affären in i den lokala pizzerian.

– Det gick bra medan sommargästerna var här men efter de åkt har det inte gått runt, säger Tousif Yousaf som driver både mataffären och pizzerian.

För att spara pengar har affären flyttat in i pizzerians lokaler och minskat öppettiderna från 09.00-20.00 till 15.00-21.00.

– Vi behöver inte lika mycket personal när vi har butiken i pizzerian. Vi hade två som jobbade i mataffären och personal i pizzerian. Nu när vi sagt upp de som jobbade i mataffären är vi mer kostnadseffektiva. Tiderna är bytta för att det är då pizzerian är öppen och det är då de flesta handlar, säger Tousif Yousaf.

Nu finns bara de nödvändigaste mejerivarorna i butiken

Nu finns bara de nödvändigaste mejerivarorna i butiken

Affären har även nu tvingats minska utbudet och har bara basvaror i sortimentet.

– Vi har slängt pallvis med mejeriprodukter, bröd och kött. Därför säljer vi bara det vanligaste mejeriprodukterna såsom standardmjölk, säger Tousif Yousaf .

Tousif Yousaf tror att det finns utrymme för det nya konceptet i Abbekås och har fått bra respons från lokalbefolkningen.

– Det har blivit mer som ett jourlivs där du kan handla de saker du glömde handla när du storhandlade. Många från trakten är glada över att vi finns. Det är bra för folks livskvalité och för huspriserna att ha en matbutik i närheten berättar Tousif Yousaf.

Text: Axel Lundström
Foto: Axel Lundström