Miljöinspektören och pizzeriorna

Lyssna på Skurupspostens Evelina Arvén och Victor Lenkens radioreportage i länken ovan. 

SKURUP. På skånska Söderslätt ligger orten i topp vad gäller pizzerior per capita. Men hur väl sköter man egentligen renligheten på restaurangerna? Skurupsposten har träffat miljöinspektör Ingela Engblom för att titta närmare på saken.

Även om några av Skurups pizzerior fått anmärkningar på brister vid tidigare inspektioner tycker Ingela Engblom att man överlag sköter sig bra. Sedan hon började som miljöinspektör i Skurups kommun för 7,5 år sedan har hon sett tydliga förbättringar. Benägenheten att åtgärda bristerna menar hon är det allra viktigaste.

Pizzeriaägaren Qasim Abdulrahman är redo för en miljöinspektion när som helst. Han är trygg med att han och hans personal sköter verksamheten på renligaste sätt och känner ingen stress över ett oväntat besök.

– När de kommer, varsågoda, de är välkomna, säger Qasim Abdulrahman.

Text: Evelina Arvén
Radioreportrar och foto: Victor Lenken & Evelina Arvén