Pensionerad åklagare blir ny ordförande för SD-Skurup

Skärmavbild 2019-02-12 kl. 19.02.58SKURUP. Den före detta åklagaren Ingvar Wennersten röstades under helgen fram som ny ordförande för Sverigedemokraterna i Skurup. Efter mindre än ett år i partiet har den välkände åklagaren tagit sig till toppen av kommunens största parti. 

Det var under ett sammanträde under söndagen som Sverigedemokraterna i Skurup röstade fram sin nya ordförande. Ingvar Wennersten ersätter på så sätt den tidigare ordförande Jörgen Lindfeldt. Nu hoppas den nya partiordföranden driva frågor om äldreomsorg, skola och framförallt – locka fler medlemmar.

– Vi har haft en stor tillströmning under de senaste åren, men vi måste bli fler, det är ett väldigt stort ansvar, säger Ingvar Wennersten, som vi når på en hackig telefonlinje från Sri Lanka.

Det blev stora rubriker när den profilerade miljöåklagaren gick med i Sverigedemokraterna i februari förra året. Själv tror han att det beror på hans erfarenhet, utbildning och sociala kompetens.

– Jag vet hur man pratar med folk, det uppskattas när man ska jobba som politiker, säger han.

Ingvar Wennersten har stora förhoppningar på Sverigedemokraternas inflytande i kommunen där de nu är största parti.

– Nu när vi har fått en insyn i verksamheten förstår vi att det är mycket som inte står rätt till. Det är mycket som vi har synpunkter på, säger han.

Bland annat anser han att kommunen har tagit vatten över huvudet när det kommer till saker som jämställdhetspolitik. Han tycker inte att det är frågor som en liten kommun som Skurup nödvändigtvis behöver lägga pengar på.

Text: Isak Santesson