Rytmik, trafik och musik – Draksagor på miniturné

barn-alma

SKURUP. Båtlåtar, billjud, musik och trafik-rytmik – Draksagor blandar sång och lek för att underhålla de allra yngsta. När de besöker Abbekås bibliotek är det fullt hus.

Det bubblar av förväntan när Rytmikpedagogen Karin Holmström kommer intågande i salen med en gitarr i famnen. Bakom sig har hon ett led av barn i åldrarna ett till fem år. “Bussen” går några varv runt i salen, och det tar ett litet tag innan alla barn har hittat en bra plats.

– Det svåra är att man aldrig riktigt vet hur det ska gå när man jobbar med barn, säger Karin Holmström.

Draksagor är samlingsnamnet för de olika föreställningar som Karin Holmström framför. Varje termin kör hon en mini-turné för byarna i Skurups kommun, och den här gången har föreställningen trafiktema. Oavsett tema tycker Karin att det är viktigt med mycket variation.

– Det är viktigt med korta episoder, samtidigt som man måste hitta en balans så att barnen inte blir snurriga.

Engagemanget och energinivån i klassrummet går det inte att klaga på. Nästan alla barnen sjunger, även om vissa tycker att det blir lite krångligt när en låt handlar om vänster och höger.

karin-holmstro%cc%88m

– Det roligaste med att jobba med barn är ju när det fungerar. När de antingen gör precis som man tänkt, eller när de bemöter ens egna tankar med något helt annat, säger Karin Holmström.

Under tisdagen besöktes både Skivarps och Abbekås bibliotek, och imorgon förmiddag kommer föreställningen att gästa biblioteken i Rydsgård och Skurup. Det börjar 09:00 i Rydsgård och 10:30 i Skurup och båda arrangemangen har fri entré.

Text : Alma Hogenäs & Marcus Ulvsand
Foto: Alma Hogenäs