Skurups AIF:s herrlag vill klättra vidare

SKURUP. Endast några veckor har gått sedan det stod klart att Skurups AIF skulle stå som seriesegrare i division sex . Trots detta har man redan börjat ladda inför nästa säsong.
– Det handlar inte om att klara sig kvar i femman, utan vi siktar mot toppen, säger tränare Per ”Pelle” Andersson.

Det blev en kort sejour i division 6  för Skurups AIF. Redan i näst sista omgången kunde laget säkra återkomsten till division fem genom en 8–1-seger borta mot tabelljumbon Svenstorps IF. Tränare Pelle Andersson är nöjd med sitt första år i klubben och han tror att laget kan uträtta ännu mer nästa säsong.

– Vi satsar på en topplacering och ett avancemang till fyran. Vi har tidigare spelat jämnt mot topplagen i division fem och så länge vi får behålla alla spelare ser jag oss som ett topplag. Vi är riktigt bra, säger han.

Transferfönstret är öppet från 15 november till 15 december och än så länge kan inte Pelle Andersson uttala sig om eventuella nyförvärv. Det viktigaste för honom just nu  är att den befintliga truppen ska var intakt även nästa säsong.

– Givetvis försöker vi alltid få hit nya spelare och jag kan bekräfta att några spelare ska provträna för oss. Mer kan jag inte berätta. Annars är jag väldigt nöjd med truppen och jag hoppas ha kvar så många spelare som möjligt.

En av lagets nyckelspelare förra säsongen var den 22-åriga lagkaptenen Max Rode. Liksom Pelle Andersson tror han att laget har en bra chans att avancera till fyran redan efter en säsong i division fem. För Skurupsposten bekräftar han dessutom att han inte tänker lämna klubben.

– Jag tänker stanna. Jag har redan gjort mitt i andra klubbar, så nu satsar jag stenhårt på Skurup, säger han.

För lagets skyttekung Filip Bohman är framtiden i klubben något mer oviss. Anfallaren gjorde hela 30 mål den gångna säsongen och vann med det skytteligan i division sex sydöstra. Även om inget lag i dagsläget visat något speciellt intresse utesluter han inte någon flytt.

– Det är ganska öppet just nu. Dock trivs jag väldigt bra med den nya tränaren och mina lagkamrater i Skurup. Så länge de är kvar nästa säsong är det ganska stor chans att jag stannar. Dock utesluter jag ingen eventuell flytt i dagsläget, säger Filip Bohman.

Laddar med tuff försäsong

Efter en något lugnare inomhusperiod inleder laget den riktiga försäsongsträningen efter årsskiftet. Då Pelle Anderssons spelfilosofi är att spelarna ska springa så mycket som möjligt planerar han att satsa stenhårt här. Laget ska i januari och februari köra tre pass i veckan där fokus bland annat ska ligga på kondition och styrka.

– Vi ska höja träningen. Vi körde rätt hårt även förra säsongen, men nu ska vi höja det ytterligare. Vi väljer därför att under ett av de tre schemalagda passen i veckan enbart fokusera på styrka och kondition. Om vi är bättre förberedda fysiskt än de andra lagen kommer vi också vara bättre, säger Pelle Andersson

Text: Max Holmgren