Skurup välkomnar nya medborgare med ceremoni

SKURUP. Skurups kommun bjuder in till mingel, musik och dessertbuffé när nya medborgare välkomnas.

Imorgon tisdag, mellan klockan 16.30-19.00 bjuder Skurups kommun in till en välkomstceremoni för kommunens nya medborgare. Det är tredje gången ceremonin hålls och kultursamordnare Ann-Charlotte Oredsson ser positivt på den nya traditionen.

– Det känns jättespännande och viktigt att ha en ceremoni för våra nya medborgare.  Vi vill bygga samhörighet mellan alla som bor i kommunen, säger hon.

2015 trädde en lag i kraft som innebär att ett medborgarskap ska bygga på samhörighet. Det betyder bland annat att det ska hållas välkomstceremonier för nya medborgare, något som många kommuner gjorde även innan.

Alla som blivit svenska medborgare de senaste 18 månaderna och är boende i Skurups kommun har fått en personlig inbjudan per post och Oredsson tror att det kommer dyka upp mellan 50 och 100 besökare.

– Bland annat kommer Anna-Hanna Rosengren, som fick kommunens kulturstipendium förra året, och kulturskolan att uppträda. Det blir ansiktsmålning för de minsta och dessertbuffé som avslutning.

Under kväller kommer kommunfullmäktiges ordförande Lena Axelsson och kommundirektör Marcus Willman att hålla tal och evenemanget är öppet för allmänheten.

Text: Maja Landin

Bild: Skurupsposten