Bagare utsatt för skadegörelse

SKURUP. Bagaren Miloud Kechenas har drabbats av skadegörelse. Han har fått fönsterrutan krossad, klotter på fasaden i form av ett hakkors och grova nedsättande ord sprejade på företagsbilen.

– Jag har fått hjälp av polisen och är lite lugnare, men jag jobbar ensam på natten. Jag har inte sovit och är lite orolig, säger han.

Miloud Kechena hade kommit in till bageriet redan klockan 21.00 på söndagskvällen för att förbereda inför morgondagen. Runt klockan 01.30 hörde han glaskross och trodde först att det var en hylla med glas som fallit ner. Han gick och kollade och upptäckte då att ett av fönstren vid entrén var krossat. Han gick ut genom dörren och skymtade en person längre ned på gatan som såg ut att prata med någon bakom ett hörn. Han larmade och det kom en väktare som hjälpte honom att laga rutan. – Det är litet här i Skurup, alla känner alla.Någon måste veta vilka som är skyldiga till detta brott. Polisen måste hitta de skyldiga, säger han.

På bild; Miloud Kechena ägare till Patisseriehuset 5.

På bild; Miloud Kechena ägare till Patisseriehuset 5.

Han vet inte varför detta händer honom, men säger att om det händer fler gånger så kanske han behöver stänga ner bageriet.

–Jag vill veta vem det var och varför. Jag vill veta vad jag har gjort för fel. Kom och säg ”jag tycker inte om dig” istället för att krossa rutan. Då hade vi kunnat prata om det, säger han.

I framtiden hoppas han att det fortsätter att vara lugnt.

– Jag hoppas att de låter mig vara. Man kan inte titta bakåt det är bättre att se framåt. Jag är positiv till livet. Alla kan dumma sig, säger bagaren Miloud Kechena.

 

Text: Kazhal Mohammadi, Cornelia Smedberg, Annika von Sydow

Foto: Arvid Brandström