Skurupsbo dömd för svartsjukedrama

ystadting

En man från Skurup döms till åtta månaders fängelse för att ha misshandlat och hotat sin före detta partner och hennes vän. Bakgrunden ska ha varit ett svartsjukedrama.

Domen som meddelades i går innefattar ett flertal punkter. Mannen, som är i 30-årsåldern, har bland annat slagit och tagit strypgrepp på kvinnan samtidigt som han hotat henne till livet. Mannen ska även ha brutit mot ett kontaktförbud och krossat ett fönster för att ta sig in i hennes lägenhet.

I samband med dessa händelser har mannen även gett sig på en vän till kvinnan, en man i 25-årsåldern som också är bosatt i Skurup. Han ska vid upprepade tillfällen ha misshandlat honom och även dödshotat honom över telefon och sms.

När fallet togs upp i Ystad tingsrätt förra veckan nekade mannen till alla anklagelser utom ett av misshandelsfallen. Han medgav att många händelserna ägt rum, men menade att de inte bör betraktas som brott.

Rättegången omgavs av meningsskiljaktigheter och vid ett tillfälle fick domaren tysta salen då en av åhörarna började protestera högljutt mot en av brottsoffrets berättelser. Båda åklagarens klienter gav känslostarka vittnesmål och menade att de känt sig hotade av mannen.

I domen går domstolen på åklagarens linje och dömer mannen för samtliga punkter. Man menar att brottens hänsynslöshet och risken för att han ska begå brott igen gör att mannen bör dömas till fängelse. Förutom fängelsedomen döms mannen även till att betala böter till de båda.

Text: Marcus Ulvsand

Foto: Marcus Ulvsand