Crazy Hearts livar upp Skurup

Coverbandet Crazy Hearts spelar sedan i februari 2019 pop, rock och blues runt om i Skåne.

Coverbandet Crazy Hearts spelar sedan i februari 2019 pop, rock och blues runt om i Skåne. Per G-son, Stefan Möller, Stefan Lindhe och Thomas Aldin.

SKURUP. På lördag spelar bandet Crazy Hearts på pizzeria Sara i SKURUP. Det är bandets andra spelning efter coronauppehållet och Saras första evenemang sedan pandemin slog till.  

Served Tan jobbar sedan elva år som kock på pizzeria Sara i Skurup. På lördag anordnar restaurangen sin första spelning efter att coronakrisen tvingade dem ställa in vårens och sommarens event. Coverbandet Crazy Hearts skulle egentligen ha spelat redan i mars men det har inte blivit av förrän nu. 

–Det ska bli kul och spännande, men vi måste tänka på trängseln, säger Served Tan. 

Restaurangen tar emot förhandsbokningar och det kommer bara vara sittande gäster. Ändå är Served Tan lite nervös. Han menar att det kan bli svårare att hålla avstånd efter några öl. 

–Nu i coronatider måste vi verkligen vara försiktiga, när alkohol är inblandat kan man tappa kontrollen. Det gäller dig, mig, alla, säger Served Tan.

Thomas Aldin är trummis i Crazy Hearts och han berättar att det är bandets andra spelning för hösten. 

– Vi hade vår första spelning sen corona i Lomma med närmare 100 personer i publiken.

Han förklarar att det var möjligt med så stor publik för att det fanns två serveringar, en ute och en inne. Bandet premiärspelade på Mässingshornet i Malmö i februari 2019 har haft ungefär två spelningar i månaden innan pandemin slog till. Under sommar har de bara repat och filat på repertoaren. Nu ska de försöka komma igång igen. 

Served Tan hoppas att det kan bli fler spelningar i höst. Helgens event blir ett test för att se hur det går. Han menar att Skurup behöver lite mer action.

– Skurup är lite trött, visst det är nära både Malmö och Ystad men man ska inte behöva ta tåget hela tiden. Man kan ha kul här, säger Served Tan.

Text: Kajsa Sörman
Foto: Crazy Hearts