Eliten kommer till Skurup – hemmaplan för svenska mästaren

Christoffer Persson, till höger i bild, tävlar på hemmaplan i helgen. Foto: Arkiv.

SKURUP. Skurup Padelcenter arrangerar till helgen den sjunde och avslutande deltävlingen av Swedish Padel Tour. Christoffer Persson hoppas, med publikens stöd i ryggen, kunna lösa en plats till slutspelet i december.
– Känslan är bra inför helgen, det blir en dunderfest.

Det var i början av september som Christoffer Persson, tillsammans med sin dåvarande spelpartner Adam Axelsson, vann SM-guld. Finalen blev deras sista match ihop, åtminstone för den här vändan. Den sistnämnde har nu bytts ut mot rutinerade Anton Andersson. Inför helgens tävling är det nykomponerade paret seedade vilket gör att de inte behöver spela under fredagen. De kliver istället rakt in i lördagens åttondelsfinaler. 

Christoffer Persson håller SM och Swedish Padel Tour som de två mest ärofyllda turneringarna inom svensk padel.
– Men ett SM-guld är något speciellt i alla sporter. Ingen kan ta ifrån dig ett SM-guld. 

I padelkretsar är den nyblivna svenska mästaren känd som ”Top Gun”. Ett smeknamn som väcker nyfikenhet.
– Tyvärr är storyn inte så bra som man kan tro. Det kommer från ett event i Norrköping där Studio Padel streamade ifrån. Jag hade HL bygg-loggan på min tröja som de kopplade till Top Gun så de började kalla mig för det. Sen har jag bara spunnit vidare på det.

Utöver ära och berömmelse gav SM-guldet även en rejäl skjuts på rankingen. ”Top Gun” är numera rankad sexa i landet. Steg ett för att behålla placeringen är att avancera till slutspelet av Swedish Padel Tour, där åtta par gör upp. Det är den individuella poängen från samtliga sju deltävlingar som avgör vilka som tar plats i slutspelet.
– Vi behöver nog ta oss till semifinal i helgen för att ta oss till slutspelet. Vi slåss om de sista platserna. Målet är att komma med i landslaget till EM nästa år också och då underlättar det såklart att behålla sin ranking, säger Christoffer Persson.

Det är tredje året i rad som Skurup Padelcenter står som värd för den avslutande tourtävlingen. Första matchen spelas idag fredag och finalen avgörs på söndag. För Christoffer Persson, som är heltidsanställd som hallchef och tränare på centret, är det en speciell upplevelse.
– Det kommer att bli en stor folkfest med mycket folk på läktarna och omkring 270 spelare. 

Hur ser du annars på den dipp kring sporten som det rapporterats om? 
– Det är klart att man märker av det men här hos oss går det okej. Här är det vi i klubben som driver stället vilket gör att det finns mer klubbkänsla och ideella krafter. Det är viktigt.

Text: John Johansson