Kom och dramatisera i Skurup

Uppträdande, sminkning, scenbyten och rekvisita är några av de saker som ingår i kursen som Komdras teatersällskap håller i. Ikväll öppnas lokalen upp för alla som vill spela teater och lära sig mer om sig själva.

Ikväll erbjuder föreningen prova-på övningar på Gummifabriken i Skurup. Alla barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt att synas eller vill lära sig att presentera sig, hälsas välkomna.

Göran Pettersson är projektledare och sitter i styrelsen för Komdra teatersällskap. Han berättar att det funnits teaterverksamhet i Skurup sedan 2010. Specialkurser startades för alla som ville lära sig mer om sig själva och spela teater.

– Grundtanken var att de skulle få lära sig hur man framför något, säger Göran Pettersson.

Teaterföreningen är öppen för alla. I dagsläget hjälps 43 medlemmar åt med allt från uppträdande till påklädnad, sminkning, scenbyte och rekvisita.

– Någon måste se till så att alla är på rätt plats vid rätt tillfälle, berättar Göran Pettersson.

Ikväll startar den grupp som varje tisdag ska träna sig i drama och till våren ska de gestalta historien om Nils Holgerssons resa av Selma Lagerlöf.

Projektledaren förklarar att Lagerlöfs historia skulle kunna spelas och illustreras i 100 år.

– Det finns så mycket att hämta från hennes texter. Vi gör det varje år, men uppsättningen ser alltid annorlunda ut. Förra året var väldigt bra. Vi använde mer musik och sång, berättar Göran Pettersson.

– Vi är jätteglada om det kommer 10 personer. Det vore en bra storlek på grupp. Det får givetvis bli fler, men vi skulle klara oss på färre, säger Göran Pettersson.

Text: Martina Stanley

Bild: www.komdra.se