Lägre priser på villor i Skurup

Villapriserna i Skurup har sjunkit med 15 procent de senaste tre månaderna. Övriga Skåne har haft en tvåprocentig ökning på sina villapriser under samma tidsperiod, något sajten Newsworthy har rapporterat om. 

Villapriset i Skurup har sjunkit.

Cornelia Lembke är mäklare för Fastighetsbyrån i Skurup. Hon kan bekräfta att det har skett en prisnedgång på villor i kommunen. De senaste 12 månaderna har priset på en villa sjunkit med 10,5 procent. Hon bekräftar att den procentuella prisnedgången har varit ännu större de senaste tre månaderna.

I övriga Skåne har Newsworthy rapporterat om en prisnedgång på 4,6 procent under det gångna året. Det genomsnittliga priset för en villa i Skurup är just nu på 3,15 miljoner kronor.

– Det är en orolig marknad, samtidigt som vi säljer bostäder varje vecka. Bostadsmarknaden står inte still, det kommer den aldrig göra. Folk ändrar sina familjeförhållanden; de gifter sig, de skiljer sig, de skaffar barn, säger Cornelia Lembke.

Dagens läge ger längre försäljningstider och kräver flera visningar. Trots detta är mäklarens intryck att marknaden börjar stabilisera sig mellan köpare och säljare.

– Säljare kan inte ha lika höga förväntningar som de haft tidigare. Köparna är väl införstådda med marknadsläget, de läser tidningar och tittar på nyheterna, säger hon.

Varför är det just i Skurup som priserna har minskat jämfört med övriga Skåne?

– Vi hade ju också störst ökning 2021 i Skåne, så det slår ju kanske hårdast där eftersom prisuppgångarna var så stora, just för ett och ett halvt, två år sedan, säger Cornelia Lembke

Text och foto: Dina Johnsrud Aarnes