Laserdome och semmelbak när ungdomarna får bestämma

SKURUP. Afterski-party, bowling och bokcafé. Flera av aktiviteterna är favoriter i repris på Gummifabrikens sportlov. 

En förälder kommer fram till disken vid caféet och räcker fram fyra lappar med namn och personuppgifter och undrar om det fortfarande finns platser kvar. Det gör det. Fritidsledare Jenni Gröneng skriver upp fyra stycken till laserdome nästa torsdag.

På fritidsgården Gummifabriken i Skurup börjar lappar med anmälningar ramla in. Senaste anmälningsdagen för sportlovsaktiviteterna nästa vecka är egentligen på fredag, men Jenni Gröneng räknar med att det kommer trilla in en hel del även på måndagen. Framförhållningen bland barnen är inte alltid den bästa, berättar hon.

Jenni Gröneng och Mohammed Haydar har arbetat som fritidsledare på Gummifabriken i fem respektive två år. I år har de satsat stort på sportlovet.

Jenni Gröneng och Mohammed Haydar har arbetat som fritidsledare på Gummifabriken i fem respektive två år. I år har de satsat stort på sportlovet.

Nästa vecka är det dags för sportlov och då fylls Gummifabriken med aktiviteter för Skurups ungdomar och barn. Ett av målen har varit att locka fler tjejer till fritidsgården, något Jenni Gröneng tycker att de har lyckats med. Tillsammans med Mohammed Haydar har de satt ihop ett schema av aktiviteter utefter ungdomarnas egna önskningar och idéer.

– Det är så vi driver hela verksamheten här, utefter vad barnen själva vill ha och önskar. Om en aktivitet var populär på ett annat lov kör vi den gärna igen, en ”favorit i repris” är aldrig fel, berättar Jenni Gröneng.

Ett urval av de aktiviteter som erbjuds i år är bland annat T-shirtverkstad, LAN, afterski-party, bowling och bokfika. Att förutse vilken aktivitet som kommer bli mest populär är svårt att säga, menar Jenni Gröneng, men laserdome är alltid en favorit.

Text och foto: Lisen Däldborg