Man åtalas för grov olovlig körning

Mannen står åtalad vid Ystads tingsrätt. Foto: Arkiv

Mannen står åtalad vid Ystads tingsrätt. Foto: Arkiv

 SKURUP. En 26-årig man körde påverkad, utan körkort och med kniv i bilen. Mannen stoppades innan han hade hunnit skada någon i sin omgivning och åtalas nu vid Ystads tingsrätt.

Vid en poliskontroll på Tegelgatan i Skurup den fjärde september stoppades en 26-årig förare, rapporterar Ystads Allehanda. Mannen misstänktes vara narkotikapåverkad och fick följa med till polisstationen för kroppsbesiktning. Mannen kunde inte heller uppvisa sitt körkort vid förfrågan.

När polisen gjorde en snabb kontroll på mannens bakgrund upptäcktes det att det inte var första gången han blev stoppad av polisen. Mannen hade också en kniv i sin bil som hittades vid närmare undersökning.

Då mannen har utfört ett flertal gärningar som anses brottsliga väljer nu åklagaren att åtala mannen på hela fyra punkter. Grov olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen.

Mannen erkänner att han intagit en narkotikaklassad substans, och att han kört utan att ha haft ett körkort. Men han förnekar att han haft en kniv i bilen och att han har varit påverkad under färden med bilen.

Text: Linnea Ömmelspång