Med tryggheten i fokus

 

rrem

Prästamosseskolan.

SKURUP. Trygghet och säkerhet är två nyckelord som använts vid bygget av kommunens nya skola. Därför har kommunen beslutat att övervakningskameror ska finnas på plats. En trend som allt fler skolor verkar följa.

Tidigare i veckan rapporterade Skurupsposten att Nils Holgerssongymnasiet har en önskan om att införa kameraövervakning på skolans område. På den nybyggda Prästamosseskolan finns det redan tillstånd för övervakning både inne och ute. Detta för att försöka hålla tryggheten så hög som det bara går.

Runt 800 elever kommer fylla den nybyggda Prästamosseskolan när den slår upp portarna i augusti. En så stor skola har aldrig tidigare funnits i Skurups kommun så exakt hur allt kommer funka är ännu inte klart, men att tillståndet för kamerorna redan fixat bevisar att tryggheten är något som värderas högt.

– De ska finnas där för barnens trygghet framförallt. Det ska även kunna användas ifall skolan utsätts för vandalism,säger Jane Bergman vd på Skurups Kommunala, som är ansvariga för själva bygget.

Text: Emma Severin

Foto: Emma Severin