Mötis – ett ställe där nyanlända barn lär sig om digitalisering

SKURUP.På Mötis har barnen haft möjligheten att under oktober månad lära sig om digitalisering, samtidigt som de har kul.

 Mötis som bildades år 2016, är en mötesplats som är varje tisdag, där alla är välkomna. Det har dock speciellt varit till stor hjälp för nyanlända familjer med barn. Under oktobermånaden var temat på Mötis digitalisering.

Under digitaliserings perioden hade de aktiviteter anpassade för barn och en av de aktiviteterna var programmeringslek.

Barnen samlades i en ring där ledaren Amanda Stjärnqvist förklarade för barnen hur leken går till. Barnen får själva hjälpa till att komma på nya idéer i leken.

–       Det är digitalt tema i kommunen och för att knyta an till kommunen fokuserar vi också på digitalisering, säger Amanda Stjärnqvist.

Den andra anledningen var att deltagarna önskade att lära sig mer om det. Barnen har också haft en dag då de lärde sig om appar.

Seba Alahmad som är en av deltagarna på Mötis berättar om att hennes dotter tycker om digitaliseringslekarna, men det hon gillar mest är att sy.

Förutom att lära sig om digitalisering, har barnen även kunnat utveckla sig i det svenska språket i de lärofyllda lekarna.

Text och bild: Claudia Kobela