Nytt projekt ska hjälpa Skurups äldre att bli mer digitala

Henriette Ellberg vill att det digitala ska vara förknippat med glädje.

Henriette Ellberg vill att det digitala ska vara förknippat med glädje.

SKURUP. Projektet ”Äldre och digital” ska hjälpa äldre med digitala kommunikationsverktyg. Målet är att motverka ensamhet bland äldre i Skurups kommun.  

Projektet utgår från Skurups bibliotek där man bland annat kommer att kunna låna en iPad att öva på och i framtiden även kunna ta med sig hem. Henriette Ellberg är projektledare och lockades till projektet eftersom hon såg vilken positiv inverkan digital aktivitet fick en på hennes egen far när han blev pensionär.

– Det visade att det aldrig är för sent att lära sig något nytt, säger hon.

Det Henriette Ellberg hoppas få ut av projektet är att de äldre också ska känna att det är kul med det digitala. Glädje ska vara en central del i upplägget.

– Man ska inte vara rädd för tekniken. För det kan inte hända så mycket. Framförallt inte när man tränar här, säger hon.

Projektet är fortfarande i sin linda och Henriette Ellberg har börjat ta kontakt med äldre genom att skicka ut brev med information om projektet.

– Men man kan komma hit när man vill, det är bara att dyka upp. Jag har i brevet jag skickat ut angivit vilka dagar jag inte är här men annars är det bara att titta förbi på biblioteket, säger Henriette Ellberg.

 

Text och foto: Jip van der Tang