Spökparad lyste upp i oktobermörkret

Annemi Svärd med Mara, Maja, Li och Nellie.

Annemi Svärd med dottern Maja (tvåa från vänster) och kompisarna Mara, Li och Nellie.

SKURUP. Spökparaden gjorde comeback i Skurup till både arrangörens och deltagarnas stora glädje. I fantasifulla utstyrslar tågade invånare i alla åldrar genom centrum.

I fjol arrangerade kommunen den årliga traditionen i Skurup. Ambitionsnivån var hög men många blev besvikna på att själva paraden uteblev.

I år var den tillbaka och det med besked. Eskorterade av brandkåren, vandrade hundratals barn och föräldrar i paraden som startade vid Erikstorget för att sedan gå längs Södergatan.

Vid spåret gjorde sig verkligheten påmind och avbröt för en stund spökparadens framfart: Köpenhamnståget svischade förbi.

Men skam den som ger sig. Den fackeltäta paraden med häxor, trollkarlar och åtminstone ett skogsrå tågade vidare med bestämda steg.

Det hela var över på ungefär 40 minuter. Vid målgången möttes skräckparaden av godisutdelning till de yngre deltagarnas förtjusning.

För Chamilla Magnusson innebar torsdagen spökparadsdebut. Hennes utstyrsel imponerade på flera barn som ville reda ut vad hon egentligen var för något.

Paradens kanske enda skogsrå Chamilla Magnusson.

Paradens kanske enda skogsrå Chamilla Magnusson.

– Det här var riktigt roligt! Jag har velat delta tidigare år men har alltid jobbat natt, så det var jättetrevligt att kunna vara med den här gången, säger Chamilla Magnusson.

Arrangören Annemi Svärd var nöjd efter paradens slut.

– Det gick mycket bra i år och kul att det kom så mycket folk. Det var inte heller några barn som sprang ut på vägarna eller så utan hela arrangemanget fungerade jättebra, säger Annemi Svärd.

Text och foto: Henrik Pehrsson