Tidigt julpyssel i Skurup

dsc_0061

SKURUP. Den 24 november är det julpyssel på Returhantverket. Lena Hartell Stockhaus som driver butiken hoppas på manliga besökare.

Returhantverkets verksamhet bygger på att omvandla gammalt till nytt. Butiken som drivs av Lena Hartell Stockhaus har funnits i Skurup sedan i våras. Nu utvecklar hon vårens koncept med workshops och pysselträffar med en julpysselkväll.

Returhantverket är i första hand återförsäljare av produkter som Lena Hartell Stockhaus och fem till sex andra konsthantverkare stöper om av gammalt återvunnet material och säljer. Ofta har det varit loppisfynd, vilket också var det som ledde till idén om att anordna workshops.

– Det började med att jag tänkte att vi kunde ha en slöjdhörna i butiken, säger Lena Hartell Stockhaus, som hade fyndat så mycket på loppis att hon inte visste vad hon skulle göra av allting. Det ledde till idén om att låta andra ge fynden nytt liv.

– Vi hade några workshops i våras. Då var den yngsta strax under 30 och den äldsta lite över 80.

Lena Hartell Stockhaus vet att några av vårens workshop-stammisar redan anmält sig till julpysslet den 24 november, men det finns fortfarande flera platser kvar.

– Det vore kul om det kom några män också, säger Lena Hartell Stockhaus, som berättar att de tidigare workshop-deltagarna alla varit kvinnor.

Julpysslet den 24 november kostar 100 kronor exklusive materialkostnad. Anmälning sker i förväg på Returhantverkets hemsida.

 

Text: Kajsa Jasslin
Bild: Sandra Björklund Qvarfordt