Aktiviteterna att fylla höstlovet med

SKURUP. Löven faller omkring oss och nästa vecka går Skurups kommuns ungdomar på höstlov. För den som inte vet vad den ska göra med all ledig tid listar Skurupsposten några av höstlovsaktiviteterna i kommunen under den kommande veckan.

Blåljus-prova-på

På Skurups Arena, klockan 16–22 på fredag 28 oktober, hålls en prova-på-kväll med blåljustema för ungdomar i åldrarna 7 till 18. Räddningspersonal i form av polis, ambulanspersonal och brandkår kommer att vara på plats. Chansen finns att få testa saker som brandsläckning och krocksläde.

Skapa egen film

På måndag 31 oktober och tisdag 1 november är det filmkollo på Skurups folkhögskola för ungdomar i åldrarna 11 till 16 som vill lära sig att skapa film och skådespela. På tisdagen visas verken upp för familj och vänner.

Pyssla och gå tipsrunda på biblioteket

Hela nästa vecka kan den som vill gå en tipsrunda, pyssla och få lästips på biblioteken i Skurup, Skivarp och Rydsgård. Evenemangen är öppna för alla och har fri entré. Temat för dagen är läslovshjältar.

Biomys med fritidsgårdarna

För de som går i årskurs 5 till 6 arrangeras det filmvisning på Biorama tisdagen 1 november. Filmen börjar klockan 13 och aktiviteten arrangeras genom Skurups fritidsgårdar. De som vill vara med möts på Gummifabriken innan. Därefter har Gummifabriken öppen verksamhet.

Tre-kamp för ungdomar

Tävlingar i bowling, basket och shuffleboard hålls onsdagen 2 november på O’learys i Ystad och arrangeras genom fritidsgårdarna. De som vill delta möts upp på Gummifabriken klockan 12.

Biljardturnering och skräckfilm i Skivarp

På fredag öppnar Skivarps fritidsgård portarna för ungdomar från årskurs 6, upp till 18 år, för en biljardturnering och skräckfilmsvisning. Aktiviteterna pågår från klockan 19 till 23.

 

Text: Arvid Grange