Äldre par drabbat av bedrägeri – pengar överfördes till utlandet

huvud.bankomat

SKURUP. Ett äldre par boende i Skurup har fått pengar överförda till utländska konton. Händelsen är rubricerad som bedrägeri.

Pengarna drogs vid sex tillfällen från parets konto mellan den 11 juni och den 10 september. Totalt har 2150 kr överförts. Paret polisanmälde händelsen så fort de upptäckte överföringarna och spärrade då sitt bankkort.

Bedrägeriet består i att personen har kommit över målsägandes kontokortsuppgifter och sedan utnyttjat dem. Bedragaren har använt tjänsten Revolut, som används för att överföra pengar internationellt.

– Men tjänsten Revolut spelar egentligen ingen roll i sammanhanget. Det hade lika gärna kunnat vara att man tagit ut pengar i en automat eller handlat i en butik, säger Jimmy Modin, presstalesperson på polisregion Syd.

Polisregion Syd uppger att förundersökningen är nedlagd på grund av brist på underlag. Däremot kan den öppnas på nytt om mer information kommer in, eller om händelsen ingår i ett större sammanhang.

Kommunpolis Mikael Svensson rekommenderar att man regelbundet kontrollerar sina konton och överföringar för att kunna stoppa liknande händelser tidigt.

Text: Alva Mårtensson Foto: Alva Mårtensson