Ännu en gång dags för sista spökparaden

SKURUP. På torsdag är det dags för Skurups årliga spökparad. Återigen är det Skurupsbon Annemi Svärd som håller i spakarna.
– Jag tänker varje år att detta ska bli min sista spökvandring, men min nioåriga dotter vill så gärna att jag ska vara involverad, säger hon.

Drygt 300 barn och 200 föräldrar förväntas delta i den traditionsenliga spökparaden som går av stapeln på torsdag. Paraden har varit en tradition i över 15 år och betyder enligt Annemi Svärd mycket för både barn och föräldrar.

– För barnen betyder traditionen i huvudsak glädje. Spökparaden har blivit lite av en snackis och många yngre barn har hört om paraden från äldre syskon. Jag tror även att paraden betyder mycket för föräldrarna just eftersom det faktiskt händer något, säger hon.

För Annemi Svärd var det ingen självklarhet att hon skulle leda spökparaden i år. Hon tänker varje år att det ska bli hennes sista gång. Påtryckningar från allmänheten och hennes nioåriga dotter gör dock svårt för henne att tacka nej.

– Jag har mycket annat att stå i, men jag fick förfrågan under min semester i juni och då var det svårt att tacka nej, säger hon skrattandes.

Årets parad går som vanligt genom Skurups centrum och är till för alla små och stora barn. Nytt för i år är att affärerna har ”After Work-shopping” fram till klockan åtta. Vad Annemi Svärd kommer klä ut sig till låter hon vara osagt.

– Faktum är att jag fortfarande inte riktigt vet. Min dotter vill ha mina utklädningskläder i år. Så, för att vinna lite tid håller jag det hemligt.

Text: Max Holmgren
Foto: Arkiv