Enkät: Nazistiska klistermärken

SKURUP. Den senaste tiden har det satts upp klistermärken med nazistiska Nordfront som avsändare i Skurup. Skurupsposten begav sig ut på stan för att fråga Skurupsborna hur de ser på händelsen.

Hur tror du att detta påverkar bilden av Skurup?

Namn: Ann Andersson Ålder: 51 För mig känns det väldigt negativt. Det är tråkigt om vi ger intrycket av att vara en liten stad som främjar Nordfront. Jag tycker tatueraren har varit tydlig och gått helt rätt väg och vågat gå ut i media med det och anmäla det. Om det är personligt är det allvarligt.

Namn: Ann Andersson
Ålder: 51
För mig känns det väldigt negativt. Det är tråkigt om vi ger intrycket av att vara en liten stad som främjar Nordfront. Jag tycker tatueraren har varit tydlig och gått helt rätt väg och vågat gå ut i media med det och anmäla det. Om det är personligt är det allvarligt.

Namn: Dan Persson Ålder: 85 Det är inte bra. Man tror inte att det finns sådana här i Skurup. Jag tror inte at de bor här. Jag har bott här i 85 år och aldrig sett eller hört att det har hänt.

Namn: Dan Persson
Ålder:
85
Det är inte bra. Man tror inte att det finns sådana här i Skurup. Jag tror inte at de bor här. Jag har bott här i 85 år och aldrig sett eller hört att det har hänt.

 Namn: Maj-Britt Jönsson Ålder: 67 Det är inte bra, det tycker jag absolut inte. Det ger ett fientligt intryck av staden. Det vill jag inte. De som sätter upp dem vill ju såklart påverka i en viss riktning. Jag klarar inte av rasism, alla är lika värda. Jag vill inte se sånt här.

Namn: Maj-Britt Jönsson
Ålder: 67
Det är inte bra, det tycker jag absolut inte. Det ger ett fientligt intryck av staden. Det vill jag inte. De som sätter upp dem vill ju såklart påverka i en viss riktning. Jag klarar inte av rasism, alla är lika värda. Jag vill inte se sånt här.

Namn: Rebecca Björck Ålder: 26 Det gör ju inte stället trevligare om man inte sympatiserar med dem. Det ger folk en anledning att riva ned dem. Det spelar ingen roll om man är sosse, vänster eller något annat man behöver inte springa runt och sätta upp klisterlappar.

Namn: Rebecca Björck
Ålder: 26
Det gör ju inte stället trevligare om man inte sympatiserar med dem. Det ger folk en anledning att riva ned dem. Det spelar ingen roll om man är sosse, vänster eller något annat man behöver inte springa runt och sätta upp klisterlappar.

Text och foto: Cornelia Smedberg