Bostäder ska byggas på gamla Coop-tomten

SKURUP. Skurups kommun säger ja till att bygga bostäder på området vid gamla Coop. De tomma lokalerna ska också få nya hyresgäster.

I förra veckan tecknade Kommunstyrelsen ett avtal med Henrik och Sven-Olof fastigheter AB, bolaget som äger fastigheten som ska byggas om.

–Det är fastighetsägaren som kommer att äga marken för bostadsbebyggelse och även bekosta framtagandet av detaljplanen, berättar Nicklas Olsson (M), ordförande i Samhällsbyggnadsberedningen och vice ordförande i kommunstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Han är glad över beslutet och ser stora möjligheter i avtalstecknandet.

–Det är fantastiskt roligt att det nu finns intresse från fastighetsägaren att utveckla det här kvarteret, det känns som att vi äntligen har nått fram med den potential som finns i Skurup.

Inom kvarteret kommer det att byggas 250 bostäder och lokalerna ska fyllas med nya verksamheter. Fastighetsägaren är nöjd med beskedet och ser fram emot att tillsammans med kommunen driva utvecklingen av det centrala området i Skurup.

– Skurup är en stad som erbjuder bra service kombinerat med en lugn och trygg boendemiljö. Dessutom finns bra kommunikationer till andra städer i regionen, säger Christopher Johansson på Henrik och Sven-Olof Fastigheter AB, i samma pressmeddelande.

Inflyttningen kommer inte att ske förrän om några år. Detta beror på ett planerat dricks- och avloppsvattenarbete som ska genomföras  2021-2022.

Text: Abir Shalati