Coronasituationen i Skurup stabil

Foto: Kelly Sikkema/Unsplash

I onsdags slog Region Skåne larm om att smittspridningen ökar snabbt i länet, men de senaste siffrorna från Skurup visar att läget fortfarande är stabilt i kommunen.

Fyra nya fall av covid-19 har rapporterats i Skurup under veckan. Om man slår ut siffran på befolkningen innebär det 25 nya fall per 100 000 invånare, vilket är en lägre nivå än majoriteten av skånska kommuner.

Den övergripande situationen i Skåne ser värre ut. Regionen rapporterade 633 bekräftade fall från förra veckan, vilket är det högsta antalet hittills under pandemin. En stor del av ökningen kan förklaras av att det är många fler som testar sig, men andelen av testerna som ger positivt resultat har också ökat.

I en presskonferens på onsdagsmorgonen betonade Region Skåne att utvecklingen måste tas på allvar. Gå inte på fester, ersätt fysiska möten med digitala, uppmanade smittskyddsläkaren Eva Melander för pressen. Hon menar att det finns tecken på en coronatrötthet som gör att vissa inte följer alla rekommendationer:

– Det är vanligt, men samtidigt är ökningen mycket oroväckande och jag vill verkligen understryka vikten av att hålla ut. Försök att jobba digitalt om det går, välj andra färdsätt än kollektivtrafik om det är möjligt, uppmanar Eva Melander.

Text: Leo Nyström
Foto: Kelly Sikkema/Unsplash