Dags att visa leg på tippen

Glöm inte körkortet när du ska slänga skräp

Glöm inte körkortet när du ska slänga skräp. Foto: Arkivbild

SKÅNE. Från och med december kommer det krävas passerkort för att slänga skräp på Sysavs återvinningscentraler. Detta efter en rad hotfulla situationer.

Efter stölder och hot vidtar nu företaget Sysav, som ansvarar för återvinningscentralerna i södra Skåne, åtgärder. Ett system med passerkort kommer att införas. Agneta Svedberg på Sysav säger att återvinningscentraler runt om i landet redan infört liknande system.

– Det handlar om att säkerställa en bra och trygg arbetsmiljö för våra anställda. Vi har haft stölder och vår personal har utsatts för hot vilket vi inte kan acceptera.

Det nya systemet har redan testats på en station i Malmö med goda resultat. Från december kommer det att användas på Sysavs samtliga återvinningscentraler, inklusive den i Skurup. Sysavs Agneta Svedberg säger att förändringarna inte kommer att bli så stora.

– För privatpersoner med svenskt körkort blir förändringen inte dramatisk. Det är körkortet som kommer att fungera som passerkort. Våra företagskunder kommer att få ansöka om kundkort.

Text : Gabriel Nilsson