Efter succélåten – nu blickar hiphoptrion mot de stora scenerna

img_3923

Skurup. ”Faller för att resa oss” blev en lokal hit häromveckan. Låtskrivaren Mattias Strand tror att den kan hjälpa människor att tackla psykisk ohälsa.    

Mattias Strand, 22, är på god väg att bli lokalkändis. För två veckor sedan släpptes låten ”Faller för att resa oss” på Youtube, i vilken han står för sånginsatsen, och den har kommit upp i hela 5 000 visningar. Detta fastän låten är den första han har skrivit ihop med de två andra låtmakarna, Conny ”Chonne” Charlsen och Dennis Landén.

”Faller för att resa oss” är ett mjukt hiphopnummer, med en text som kretsar kring psykisk ohälsa. Enligt Mattias Strand har samtliga medlemmar i den nyblivna trion på varsitt håll tampats med depressionsrelaterade problem. I låten har de artikulerat sina respektive erfarenheter med förhoppning om att den ska hjälpa andra som befinner sig nere i skiten.

– Som titeln antyder handlar låten om att vi ramlar ned, men att saker alltid blir bättre. Det är vad vi vill förmedla, eftersom vi själva har varit där nere. Men eftersom vi har tagit oss upp, kan även andra göra det, säger Mattias Strand.

Mattias Strand kommer från Skurup och går för närvarande på allmänprogrammet på byns folkhögskola. Han har sysslat med musik sedan han var tretton, inspireras av Josh Groban och Michael Bolton och har stora förhoppningar om den framtida artistkarriären.

Nu när ”Faller för att resa oss” har väckt uppmärksamhet på nätet vill han fortsätta skriva ihop med Conny Charlsen och Dennis Landén. Från början skulle han bara gästsjungit på låten, men trions kemi visade sig vara speciell. Målet är att de ska skriva nytt material när kicken över den första framgången väl har lagt sig.

– Det har varit väldigt roligt att jobba med de andra killarna, det har inte varit något strul alls. Och jag ser fram emot att skriva fler låtar, så att vi kan åka ut och lira live tillsammans, säger Mattias Strand.

Text: Beri Zangana & Marcus Bornlid Lesseur

Foto: Beri Zangana & Marcus Bornlid Lesseur