Ett dyrt och ett billigt Coop – med 200 meters mellanrum

SKURUP. Nästa vecka stänger Netto på Stora Torggatan i Skurup, för att fyra dagar senare slå upp portarna i Coops namn. Förändringen innebär att butiken får samma kostym som den redan befintliga Coop-butiken 200 meter bort – men priserna kommer skilja dem åt.

Nu är det dags för mataffären på Stora Torggatan i Skurup att byta sin klassiska netto-hund mot Coops gröna logga.

I juli förra året tog Coop officiellt över alla Nettos affärer i Sverige, totalt drygt 163 stycken. En efter en ska affärerna byta kostym, och nästa vecka har turen kommit till matbutiken på Skurups gågata. Butiken kommer hållas stängd i några dagar, för att sedan på fredag 21/2 öppnas i ny regi.

– Jag hoppas att Coop kommer vara billigt, säger Ziad Raddawi som är en av de som brukar handla på i butiken.
Han är inte den enda som funderat kring hur priserna kommer påverkas av förändringen.

Blir det här Coop så kommer det bli dyrare ju, så det tycker jag inte alls är så roligt, säger Anne Olofsson som är på väg ut efter att ha handlat i butiken.

Foto: Lenke Morath Anne Olofsson kommer börjar handla i Malmö, om det visar sig att priserna går upp.

Anne Olofsson kommer börjar handla i Malmö, om det visar sig att priserna går upp. Foto: Lenke Morath

Från Coops håll lovar man att priserna inte kommer att påverkas. Det är utbud och utseende som ska förändras, inte priser och personal.

Att det 200 meter från Stora Torggatan redan nu finns en Coop-butik ser Kim Rideheim, pressekreterare på Coop, inte som ett problem.

– Vi ser det som ett erbjudande till våra kunder, hellre två Coop än ett, säger hon.

Man anser inte heller att butikerna ligger orimligt nära varandra.

– Det är ändå ett kvarter emellan, säger Tarek Belqaid, pressekreterare på Coop.

Som en konsekvens av att priserna ska vara oförändrade i den före detta Netto-butiken kommer prisnivån där vara lägre än i den befintliga, närbelägna affären.

Skillnaden i pris förklarar man från Coops håll med att de två butikerna kommer skilja sig åt i sortiment och service, och att man kommer rikta sig mot olika typer av kunder.

Text: Lenke Morath