Ett lyft för brottarklubben

DSCF1490

SKURUP. Inkomsterna från Perikles konsert går till Skurups brottarklubb. De pengarna håller kvar ungdomar i klubben.

I fredags kom det 422 personer för att se Perikles spela på Folkets hus i Skurup. Inkomsterna från konserten går oavkortat till Skurups brottarklubb. I den används pengarna åt att betala tävlingsavgifter, tågbiljetter och övernattningar. Något som, enligt kassören Jan-Åke Svensson, håller medlemmarna kvar i klubben.

– Riksidrottsförbundet kan se att det är som vanligast att ungdomar i åldern 13 och 14 år hoppar av sina idrotter. Hade våra ungdomar behövt lägga ut massa egna pengar så hade den risken ökat, säger han.

Jonas Holk är tränare och vice ordförande i klubben. Han går gärna och ser Perikles men det här året kunde han inte. Dagen efter var det nämligen brottartävling i Bjuv, Lilla Bjuvträffen.

Skurups brottarklubb ställer upp i många tävlingar runt om i landet. Nyligen var det SM i Luleå och klubbens My Kjellberg var med och tävlade.

DSCF1552

På måndagar och onsdagar tränar Jonas Holk juniorerna i Skurups brottarklubb.

– Då hjälper klubben till att finansiera övernattning och resa dit, säger Jonas Holk.

Han vill dock poängtera att det inte bara är Perikles förtjänst.

Klubben är också med och bygger scenen och plockar skräp när Diggiloo är i Skurup, dessutom är de med och inventerar på Dollarstore ibland, för att skänka klirr i klubbkassan.

– Vi har inte så många sponsorer, det är svårare idag än förr. Nu kräver ofta företagen en motprestation. Som Dollarstore med inventeringen, säger Jonas Holk.

Klubben vill inte säga exakt hur mycket pengar som kom in från fredagens spelning. Kassören Jan-Åke Svensson säger dock att det årligen kan pendla mellan 10 000 och 50 000 kronor. Beroende på hur lyckat eventet är.

Var fredagens lyckat?

– Det var väldigt lyckat, säger han.

Text: Arvid Brandström
Foto: Arvid Brandström