Förälskade i slime

slime

SKURUP. Slime-trenden håller många elever på Rutgerskolan i ett fast grepp. Med Youtube som inspirationskälla tillverkar Freja Weber och Lilly Andersson fluffiga, glittriga och ätbara klumpar.

Vid första anblick är det svårt att förstå den kletiga massans charm. Men efterhand växer fascinationen och man förförs av konsistensen, ljuden och de oändliga möjligheter som finns med ingredienserna: raklödder, linsvätska och lim.

– Vi blev förälskade i slime, säger nioåriga Freja Weber på Rutgerskolan.

Bredvid Freja Weber sitter hennes kompis och granne, Lilly Andersson. De har flera gånger tillverkat slime hemma hos varandra. Ibland har det gått bra, ibland dåligt.

– Vi har failat två gånger. Vi använde ett lim som inte funkade, säger Freja Weber.

– Det bara kladdade och kladdade, säger Lilly Andersson.

Freja Weber, 9 år, och Lilly Andersson, 9 år, tillverkar slime tillsammans.

Freja Weber och Lilly Andersson – två nioåriga slime-tillverkare på Rutgerskolan.

Det finns flera klipp om slime-tillverkning på Youtube som genererar miljontals visningar och likes. Vissa skapar slime med färg och glitter, andra får slimet att låta på olika sätt. För Freja Weber och Lilly Andersson är det just att skapa slime som fungerar som är det roliga.

– Våra föräldrar säger ”det kommer inte att funka” eller ”ni vet hur det gick förra gången”, men vi kan få det att funka om de bara tror på oss, säger Freja Weber.

Det är flera i Freja Webers och Lilly Anderssons klass som håller på med slime. Det är Youtubeklippen som är den stora inspirationskällan och som får trenden att hålla i sig.

– Jag kollar på en engelsk tjej som gör slime. Jag kommer inte ihåg vad hon heter men hon är jätteduktig, säger Freja Weber.

– Vi kommer nog att hålla på med slime rätt länge, säger Lilly Andersson.

I framtiden kan det vara läge att hålla utkik på Youtube. Freja Weber och Lilly Andersson vill gärna starta en kanal där de tillverkar slime med sina kompisar.

Failat – en försvenskad version av engelskans fail som betyder misslyckande

 

3 stora slime-tillverkare på Youtube:

Karina Gracia

Rebecca Zamolo

Collins Key

Text och foto: Hedvig Wrede