Förändrad busslinje täcker Skurups handelsplats

SKURUP. Till jul kommer det gå att nå Skurups handelsplats med buss, men på bekostnad av två nattliga turer mellan Malmö och Skurup.

Linje 315 styrs idag med så kallad anropsstyrd trafik och behöver bokas minst två timmar i förväg. Med start i december kommer den istället vara en del av linje 305 som går mer regelbundet mellan Abbekås och Skurup. Detta innebär att linjen kommer nå hållplatsen Sveneholms allé, som ligger i anknytning till Skurups handelsplats där bland annat Ica supermarket och Dollarstore ligger.

Det är en investering och omprioritering som kommunen gjort på bekostnad av att två nattliga turer mellan Malmö och Skurup ställs in.

Skurupsposten träffade boende i Skurup för att fråga om vad de tycker om den nya linjen.

Marguerite

h

Marguerite Karlsson

– Jag tror att många kommer åka den nya bussen. Det finns mycket på den nya handelsplatsen, bland annat Dollarstore som har mycket roligt. Jag kommer nog inte ta bussen själv, jag brukar promenera med hundarna eller samåka med en väninna. 

Bert

h

h

Bert Jönsson

– Jag besöker inte handelsplatsen i dag men kanske börjar göra det när bussen går, det är bra att kunna handla på Ica och Dollarstore. Jag tror att många kommer att utnyttja busslinjen.

Freddy

h

h

Freddy Sörensen

– Jag handlar alltid på Ica, men kommer fortsätta att ta bilen. Det är nog viktigt att de lägger bussturen vid lämpliga tider, jag tror inte så många kommer åka annars.

Ida

h

Ida Bengtsson

– Jag brukar inte handla i affärerna som ligger där, så jag tror inte att jag kommer åka bussen. Det finns nog en efterfrågan på busslinjen men jag tycker det är tråkigt att så mycket flyttas ifrån centrum.

h

Text och foto: Maja Landin