Från Skurup ut i världen

img_6349

SKURUP. Den internationella e-sportsorganisationen Team Property har fått en ny chefsredaktör med ansvar över organisationens sociala delar. Skurupsbon Carolina Mårtensson, 19 år, har precis tillträtt tjänsten. 

Hej Carolina Mårtensson, hur känns det med nya jobbet?

-Det känns jävligt bra! Med det här jobbet kommer jag att få upptäcka världen, som inte så många får, och det är ett stort plus. Den 26:e oktober ska jag, tillsammans med vårt kvinnliga Counter Strike-lag, managers, fotograf och ägaren till Team Property, åka till Paris för att tävla i ESWC under Paris Games Week.

-Men jag kan säga att precis som med många andra arbeten är kvinnor väldigt underrepresenterade och det gör det svårt, för folk kan tro att jag tagit mig till min position på olämpliga sätt. Det är väl det som är det svåra, att tänka bort vad folk tycker och tänker om mig på grund av mitt kön.

Team Property har ju kvinnliga lag, vilket inte är helt vanligt inom e-sporten. Är det en anledning till att du tog jobbet?

-Det är helt klart ett plus med kvinnliga spelare men det handlar om erbjudandet i sig också. Jag fick många olika erbjudanden och Property gav det bästa.

-Men Team Property fokuserar mycket på att få in kvinnliga spelare och för att göra scenen större. De har just nu ett av världens bästa kvinnliga Counter Strike-lag. Mitt mål är att skriva kontrakt med Skandinaviens första kvinnliga professionella Hearthstonespelare.

När du tog det här jobbet lämnade du din position som chefsredaktör på eSportaren. Hur gick tankarna kring det beslutet?

-Jag kände mig lite låst och att jag kunde göra större grejer, så hörde ägaren till Team Property av sig. Jag ville testa att jobba för en organisation. Det är en helt annan känsla, att gå från redaktionellt arbete till organisatoriskt. Huvuduppgiften nu är att ta hand om de sociala delarna av organisationen, uppdatera hemsidan och sköta sociala medier, bland annat. Det är mycket fler saker att bolla med. Så jag är en slags alltiallo här.

Samtidigt studerar du på Skurups journalistlinje — krockar inte arbetet med skolan?

-Jag har satt upp mitt kontrakt med ägaren utefter att jag faktiskt går i skolan för att jag ska kunna fokusera på den även om jag lägger många timmar på jobbet. Jag känner att jag kan balansera det.

FAKTA
Team Property är en organisation för professionella datorspelare och har kontrakt med två lag och en spelare i detta nu. Lagen består av ett kvinnligt professionellt CS-lag och ett för män, samt en Hearthstonespelare.
Counter-Strike (CS) är ett first-person shooter spel och ett av de mest spelade.
Hearthstone är ett kortspel.

Text och foto: Anja Bergdahl