Hallå där: Miriam Pettersson

 

IMG_5432

SKURUP. Hallå där! Skurupsbon Miriam Pettersson beskriver sin musik som svensk personlig pop och under artistnamnet MIRIAM är hon aktuell med EP-debuten ”Det här är”.

Vem: Miriam Pettersson

Ålder: 22 år

Bor: I Skurup

Gör: Artist, låtskrivare och personlig assistent

 

Vem är du?

– Jag skulle nog beskriva mig själv som en musikalisk multitasker. Jag har aldrig riktigt kunnat bestämma mig för en grej när det kommer till att skriva och spela musik live. Jag tycker alla bitarna är så himla roliga.

Din EP kom ut för tre veckor sedan. Hur har processen gått till?

– Det är låtar som har varit med i ryggsäcken länge och efter att jag slutade på Furuboda folkhögskola förra året kände jag att det var dags att ta tag i det här. Jag hade då börjat samarbeta med en producent som heter Hugo Sundberg och så visade jag upp några projekt och sedan kom hans polare Johan Bengtsson förbi. Sedan blev det att vi tre producerade ihop.

Vad handlar EP:n om?

– Hela EP:en är min första som artist och den handlar om att jag ska berätta om mig själv. Låtarna handlar om mitt livs ryggsäck, alltså hur jag blev den jag är idag.

Vad finns i den ryggsäcken?

–Det är historier om prestationsångest och reflektioner från händelser i livet där jag har använt musiken som en kanal för att få ut allting. Men det handlar också om lite större saker i världen. Och sedan finns det med hjärtekross såklart.

Hur ser du på Skurups kulturliv?

– Såklart finns folkhögskolan och jag tycker att det har blivit bättre de senaste åren. Kulturskolan gör jättemycket för de barn som vill utöva det och har många engagerade och bra lärare. Men jag tycker alltid att det kan vara mer.

Vad blir nästa steg för dig?

– Nästa år kommer det vara mycket fokus på att släppa musik tillsammans med andra, och att komma igång på riktigt med låtskrivandet för andra. Jag tycker inte om att begränsa mig. Att kunna jobba heltid professionellt både som artist och släppa egna låtar, men samtidigt skriva och producera åt andra. Från att ha varit en dröm, är det nu ett mål.

 

Text: Nora Makander
Bild: Nora Makander