Högljutt arbete skapar blandade känslor

SKURUP. På Skurups folkhögskola pågår byggarbete för att skapa ett nytt internatboende. Detta orsakar buller i området. Skurupsposten har frågat studenter som bor på skolan, personal och personer som bor i närheten av skolan om de påverkas av ljudet.

 

Hur påverkas du att av byggarbetet på skolan?

Kertu Aer

— Det stör väldigt mycket, särskilt eftersom de börjar så tidigt och slutar så sent på kvällarna. Om det bara hade varit vanligt ljud hade vi kunnat stänga dörren och så hade ljudet försvunnit. Men, ljudet går liksom genom hela kroppen och vibrerar. Kertu Aer, jazzstudent.

 

 

 

 

Jeanette Olsson

— Det påverkar inte utan det går bra. Vi märker det men det är inget som stör. De har trots allt ett ändamål och det kommer ta slut. Jeanette Olsson, boendes cirka 200 meter från skolan.

 

 

 

 

 

Thiery Marazany

— Det är lite jobbigt ibland men man vänjer sig och vi musiker skämtar om det. Ibland gör de lite rytmiska grejer som man kan leka med. Vid fel läge kan det såklart bli jobbigt. Thiery Marazany, jazzstudent.

 

 

 

 

 

Annsofi Bergström

— Det märks lite grann. Det kan vara störande att föra samtal i mittpunkten (byggnad på skolområdet). Annsofie Bergström, administrativ chef på Skurups folkhögskola.

 

 

 

 

 

Liam Frick

— Alltså inte så jättemycket på dagarna men mest på morgonen när de håller på från halv åtta. Jag känner hur det bullrar i golvet i mitt rum. Det är ganska jobbigt när man ska plugga på rummet. Ibland klagar vi på det i korridoren. Liam Frick, allmän linje.

 

 

 

 

Adam Johansson

— Det är förjävligt! Det stör mig. De håller på tolv timmar om dagen. Det är helt vansinnigt! De hade gärna fått lägga en lapp i vår brevlåda och meddela oss om byggarbetet. Vi fick ingen info om att de skulle börja bygga här. Vet du vad de ska göra egentligen? Störigt. Adam Johansson, boendes mittemot skolan.

 

 

 

 

Läs vår tidigare artikel om orsaken till byggarbetet här

 

Text: Rebecca Bornlid Lesseur
Foto: Rebecca Bornlid Lesseur