Idol-Mattias ute: “Det här är bara början”

SKURUP. Under den fjärde fredagsfinalen i Idol var det Skurups egna idol Mattias Nederman som fick lämna tävlingen. “Nu ska jag hem till Trelleborg och skaffa mig ett jobb och fortsätta göra musik”, berättar han för Skurupsposten. 

Mattias Nederman åkte ut i den fjärde fredagsfinalen av Idol.

Mattias Nederman åkte ut i den fjärde fredagsfinalen av Idol.

Temat för kvällen var “Vinnarlåtar” och Mattias Nederman valde att tolka hiten “Stay with me” av Sam Smith. 

– Min lillebror hade snackat om att jag borde köra den, och Sam har en ljus klang så det passade min röst perfekt, säger han om låtvalet, och fortsätter:

– Det känns inte som att jag hade kunnat göra mycket annorlunda. Jag satte låten bättre live än vad jag gjorde på genrepet. 

När alla idoler hade uppträtt med varsin vinnarlåt och juryn sagt sitt stod det klart att två skåningar hängde löst. Mattias Nederman åkte ut – och helsingborgaren Niklas Hultberg fick stanna en vecka till. 

– Nu hejar jag på alla som är kvar, fast lite extra på mina skåningar, säger Mattias Nederman. 

Förutom Niklas Hultberg från Helsingborg är även Paulina Pancenkov från Bjuv kvar i musiktävlingen. Totalt är nio talanger kvar och tävlar om förstaplatsen. 

Idoljuryn föreslog direkt efter utröstningen att Mattias skulle satsa på att spela in en julskiva, med motiveringen att hans röst lämpar sig bra till jullåtar. 

– Jag tycker inte alls om julmusik, och det känns lite nedvärderande att de sa så. Jag vill satsa på min egen musik, inte på en julskiva, säger Mattias.

Idolen berättar för Skurupsposten att han överösts av glada tillrop från sin hemort Skurup.

– Jag har fått så mycket stöd och kärlek hemifrån. Tack! Det här är bara början, säger han.

Text: Kajsa Oscarson
Foto: TV4