KRÖNIKA: Ryktena om Jennifer och Brad säger mer om oss än om dem

Brad Pitt och Jennifer Aniston återförenades på Screen Actors Guild-galan. Foto på Brad Pitt: © Glenn Francis, www.PacificProDigital.com

Brad Pitt och Jennifer Aniston återförenades på Screen Actors Guild-galan. Foto på Brad Pitt: © Glenn Francis, www.PacificProDigital.com.

Låt. Jennifer. Och. Brad. Vara.

Den 20 januari fick det populärkulturella hörnet av internet ett nervsammanbrott. Men det här är inget vanligt sammanbrott. Det här är allvarligt. Monumentalt. Något att berätta för barnbarnen.

Då var det dags för Screen Actors Guild-galan och därifrån har det cirkulerat bilder och klipp på två av milleniets mest betydelsefulla personer. Jennifer Aniston och Brad Pitt.

Båda vann pris den kvällen och fångades på bild när den ena ömsint beundrade den andra.

Efter att i flera år medvetet undvikit varandra på de påkostade hemvändarfester vi annars kallar galor stod de två nu öga mot öga.

De till och med tog i varandra.

20 år hade lett upp till det där ögonblicket.

Jennifer Aniston och Brad Pitt gifte sig år 2000 i den kaliforniska solnedgången. Kärleken levde och folket jublade.

Men vi gick snart in i en ny tid. Brad lämnar Jennifer för Angelina Jolie som han träffat under en filminspelning. Kärleken dog och folket sörjde.

Världen blev mer polariserad än någonsin förr. Team Jennifer eller Team Angelina?

Tolv år och sex barn senare var förhållandet med Angelina också slut. Brad hade alkoholproblem och fick inte träffa sina barn utan uppsikt under flera års tid.

Jennifer i sin tur hade en rad halvlyckade filmer och förhållanden. Det tog många år att sluta förknippas synonymt med Brad och Angelina.

20 år hade lett upp till det där ögonblicket på galan.

Det är som gjort för en återförening. De är äldre och visare. Brad är nykter och aktuell. Jennifer står på toppen av sin karriär.

Tänk om det mest skimrande solkyssta paret någonsin skulle försonas. Att de skulle hitta tillbaka till varandra.

Det skulle visa oss dödliga att allt kan hända. Livet är outgrundligt. Kärleken oövervinnerlig. Hade inte det varit fint?

NEJ. NEJ. NEJ. NEJ. Det hade det INTE varit. SLUTA.

Nu måste vi skärpa oss.

Det här handlar inte om Brad och Jennifer. Det handlar om att vi har svårt att släppa vårt krampliknande grepp om det förflutna.

Deras äktenskap och skilsmässa tillhör en annan tid. Deras återförening är ingen återuppståndelse. Det är en återfödelse. De har läkt och gått vidare. Förhoppningsvis har de släppt det.

Nu är det dags för oss att göra detsamma.

Text: Nina Davidsson

Texten är kommenterande. Skribenten svarar själv för ställningstagande.