Malmö FF tar över fotbollsakademin i Skurup

 

innefotboll

Fotbollsakademin i Skurup blir i höst en del av Malmö FFs fotbollsakademi. Mattias Liedholm, rektor på Prästamosseskolan, hoppas att detta blir ett lyft för akademin efter att ha sett ett minskat intresse de senaste åren.

I samband med flytten till nya Prästamosseskolan kommer Skurups fotbollsakademi att bli en del av Malmö FFs fotbollsakademi. MFF har sedan tidigare ett tiotal akademier för högstadieelever runt om  i Skåne.

– Grunden till skolan är densamma, det är den vi lagt under de år som fotbollsakademin i Skurup funnits. Vi kommer att bedriva samma undervisning, men nu med stöd av MFF. Det känns jättebra, säger Mattias Liedholm, rektor på Prästamosseskolan.

Lärare, tränare och annan personal på skolan kommer att förbli densamma, men man kommer även att ta in nya tränare från MFF. Mattias Liedholm säger att det var skolan själv som tog kontakt med MFF, eftersom att de sett att intresset minskat för Skurups fotbollsakademi under de senaste åren.

-Många har inte vetat om att vi finns, samtidigt som MFFs akademier växt i andra skånska kommuner. Eftersom att vi har så bra förutsättningar här valde vi att ta kontakt med MFF, och det var de mycket glada för, säger Mattias Liedholm.

MFF själva skriver på sin hemsida att de är mycket positiva till det kommande samarbetet.

– Vi har haft en dialog med Skurups kommun i många år och de har en god uppbyggd struktur för att driva en akademi. Det är en intressant region som ligger bra i relation till Malmö och det gör att vi kan få in ännu fler duktiga elever i Skåne till våra akademier, säger Jan-Olov Kindvall, akademiansvarig på Malmö FF, på lagets hemsida.

Alla elever som börjar årskurs 7 till hösten får lov att söka till skolan, även de som är från andra kommuner. Uttagningarna hålls i Skurup under mars.

Text: Louise Camitz