Man misstänkt för olaga hot och misshandel

SKURUP. I morgon inleds rättegången mot den man som är misstänkt för att ha utsatt sin partner för hot och misshandel. Mannen erkänner delvis händelserna men nekar till brott.

Mannen är misstänkt för att ha utsatt sin tidigare partner för våld och slagit henne så hårt att hennes hand blivit svullen och blå. Händelsen inträffade i juli förra året.

Ett år senare misstänks mannen även för att ha hotat sin partner till döds. Hotet var så pass allvarligt att kvinnan kände rädsla för sin personliga säkerhet. Parets gemensamma barn var närvarande både när misshandeln och hotet inträffade.

Till följd av händelserna fick mannen kontaktförbud vilket innebar att han inte fick besöka eller på annat sätt kontakta kvinnan. Trots detta är mannen misstänkt för att ha tagit sig in i kvinnans bostad i Skurups kommun med våld i september. Brottet bedöms som grovt eftersom att mannen krossade en fönsterruta för att ta sig in.

Den misstänkte erkänner att han har slagit sin partner och tagit sig in i hennes hem men förnekar brott samt att han ska ha hotat henne.

Utöver våld och hot mot sin partner är mannen även misstänkt för att ha misshandlat och hotat en yngre man att spränga hans hus i luften.

Mannen har varit häktad sedan slutet av september.

Text: Cornelia Mikaelsson

Bild: blogtrepreneur.com/li