Netflix & halloween

SKURUP. I Netflix sökresultat kan man titta sig igenom olika förslag med halloween tema. En stor del av utbudet är för en äldre publik och fram tills att man letat upp de barnvänliga rullarna kan det ha bli läskigt för barnen. Nu har Skurupsposten löst dilemmat med att hitta det familjen ska titta på ihop under lovet.

För er föräldrar som har frågor om åldersgränser på film svarar Johan Karlsson, medarbetare på statens medieråd på era frågor.

Vilka faktorer spelar roll när ni bestämmer att en film är barnvänlig?

– När vi sätter åldersgränsen är inte det för att bestämma om den är lämplig utan det vi bedömer är om den kan vara skadlig för barn. Vad vi baserar våra åldersgränser på är enligt filmgranskningslagen. För att en film ska godkännas får den inte innehåller saker som kan vara skada för välbefinnandet, såsom rädsla och oro. Om en film berör detta får den en åldersgräns utifrån det.

Vuxna pratar om att vad som får vara med i film har ändrats sen dom var barn. Har detta ändrats de senaste 20 åren och varför?

– Det har varit oförändrat de senaste åren, vi bedömer det på samma sätt som tidigare.

 

 

Bild: Netflix.

Bild: Netflix.

                                                            The nightbooks 7+ (2021) 

Filmen handlar främst om Alex en pojke som är besatt av läskiga historier och själv skriver skräckhistorier i sitt rum.Hans fantasier blir mer livliga och tillsammans med flickan Yasmin möter han en häxa.

 

Bild: Netflix.

Bild: Netflix.

                                      The curious creations of Cristine Mcconnell 7+ (2018)

Serien handlar om den talangfulla bakaren Christine Mcconnell som har sitt hus fyllt av kusliga konsthantverk, godsaker och minst sagt olämpliga varelser.

 

Sitter tonåringen i sitt rum framför sin egen skärm?

Vad sägs som att du föreslår att ni ser en serie ihop under lovet med lite halloween vibes?

Stranger things har en 16+ gräns och är en serie som är stor bland unga.

Bild: Netflix

Bild: Netflix.

Eller vad sägs som en serie för hela familjen att följa tillsammans under lovet? 

A series of unfortunate events 7+ (2017-2019) består av skådespelare från dem mest populära serierna som unga har tittat på dom senaste åren.

Serien är baserad på bästsäljande böcker.

Bild:Netflix.

Bild:Netflix.

 

Vi på Skurupsposten önskar er ett ruskigt bra höstlov.

 

Text: Sara Andersson