Nu sprids kommunrimmet i världen

SKURUP. I juni startade försäljningen av t-shirts tryckta med Skurups informella kommunslogan, ”When in Europe don’t miss Skurup”. Försäljningen har gått över förväntan och nu sprids tröjorna över världen.

Kanske är Skurup den kommun i Sverige som bäst lyckats sprida en egen slogan. En som dessutom är informell och aldrig manglats fram på en pr-byrå som andra klämmiga kommunrim.

When in Europe don’t miss Skurup. I juni började Information Skurup trycka t-shirt med raden och hittills har försäljningen gått över förväntan.

– Tröjorna är väldigt populära. Det har gått förvånansvärt bra att sälja dem och vi fick ta in nya stora beställningar ganska hastigt, säger Filip Klang Persson som jobbar på Information Skurup.

Det är inte bara i Skurup centrum man kan få syn på någon klädd i t-shirten. På kommunens Instagramkonto kan man se bilder på personer som bär tröjorna i olika delar av världen.

– Många turister köper den och vissa som kommer härifrån har köpt och skickat till släktingar i olika delar av världen, bland annat USA.

Det är många som redan känner till kommunrimmet när de kliver in på Information Skurup. Varför det är så har Filip Klang Persson en teori om.

– Det är en catchy slogan som sätter sig i huvudet. Den både rimmar och klingar bra.

FAKTA: 5 kända kommunslogans
Vellinge kommun – bättre utsikter
I love Hjo
Hårda bud i Mellerud
Nässjö Nästa!
Full fräs i Sotenäs

TEXT: Lovisa Svedlund
FOTO: Information Skurup