Polisen patrullerar för att minska stöket

SKURUP. Polisen har patrullerat till fots mellan torget och järnvägsstationen i centrala Skurup under måndagen och tisdagen. Insatsen är ett svar på anmälningar som kommit in om personer som stör den allmänna ordningen.

Polispatruller har under början av veckan kontrollerat personer som dricker alkohol och uppträder störande på allmän plats. 

Anmälningarna som kommit in till polisen kommer bland annat från Systembolaget i Skurup. Butiken har tidigare haft problem med personer som uppträder störande. Butikschefen upplever dock inte att de är mer utsatta i Skurup än någon annanstans. 

– Vi kan kalla det allmänt stök, säger Rickard Tegelberg, butikschef på Systembolaget i Skurup.

På tisdagseftermiddagen fick en person i samband med polisens patruller böter för att ha urinerat offentligt. Två 18-åriga män skickades även till provtagning och är nu misstänkta för narkotikabrott. 

Enligt kommunpolisen Mikael Svensson handlar störningarna framförallt om personer med missbruksproblem. Situationen har varit känd för polisen under en längre tid, vilket lett till veckans insats. 

– Vi får små hintar ibland på att folk upplever att det är ett problem, säger kommunpolis Mikael Svensson. 

Sådana här ärenden får ofta låg prioritet enligt kommunpolisen, så utryckningar sker sällan. Patrullerna är istället en förebyggande insats som ingår i polisens trygghetsskapande arbete. Mikael Svensson hoppas att patrullerna ska kunna fortsätta framöver.

Text: Maria Bornhöft