Grannens lägenhet började brinna – Anna fick fly röken

brand2

Räddningstjänsten krossade fönsterrutorna för att ta sig in i den brinnande lägenheten.

SKURUP. En kvinna skadades allvarligt i en brand som utbröt i en lägenhet i centrala Skurup på tisdagskvällen. Skurupsposten har pratat med Anna Bengtsson som bor i lägenheten ovanför. 

Anna Bengtsson förstod att något var fel när hon hörde räddningspersonal krossa fönsterrutorna i lägenheten nedanför. Hennes lägenhet fylldes snabbt med rök, och när hon öppnade sin ytterdörr såg hon att hela trappuppgången var tjockt rökfylld. 

brand1

Anna Bengtsson i sin lägenhet.

— Jag såg ingenting, säger Anna Bengtsson. 

Hon rustade sig med munskydd och ficklampa och tog sig ut i trappuppgången. Med hjälp av en brandman tog hon sig ut ur byggnaden. 

—  Jag hade inte klarat mig annars, säger Anna Bengtsson. Jag är bara tacksam att mina barn inte var hemma. 

Räddningspersonal hjälpte resten av de boende ut ur huset, och Anna Bengtsson behandlades en stund med syrgas i en ambulans. 

— Det var tal om att vi kanske skulle få övernatta någon annanstans, säger Anna Bengtsson. Men till slut fick vi gå in igen. 

Polisen meddelade att branden uppstod i en säng och att en kvinna fördes till sjukhus med brännskador på armar och överkropp. Kvinnan är i 43-årsåldern.

Hennes sambo, som också befann sig i lägenheten är en man i 39-årsåldern. Polisen uppger att paret är misstänkta för allmänfarlig vårdslöshet. 

Anna Bengtsson känner inte paret som bodde i lägenheten, och har inte hört något nytt om deras tillstånd. Den brandskadade lägenheten har spärrats av för polisens tekniska undersökning. 

Text: Esther Arndtzén Foto: Esther Arndtzén