Restaurang serverade alkohol olagligt – får ändå tillstånd

SKURUP. Under onsdagen kom beslutet att den nyöppnade restaurangen på Svaneholms slott får serveringstillstånd. Men restaurangen har redan serverat alkohol i lokalerna.

Under tisdagsförmiddagen diskuterade kommunstyrelsens arbetsutskott om den nyöppnade restaurangen på Svanholms slott ska få serveringstillstånd. Protokollet är ännu inte justerat, men beslutet blev att restaurangen får ja till att sälja alkoholhaltiga drycker.

Restaurangen på Svanholms slott har nu fått sitt serveringstillstånd, trots att de redan serverat alkohol i lokalen. "Vi har börjat jobba proaktivt för att det inte ska hända igen" säger delägaren Mattias Jelvemark.

Restaurangen på Svanholms slott har nu fått sitt serveringstillstånd, trots att de redan serverat alkohol i lokalen. ”Vi har börjat jobba proaktivt för att det inte ska hända igen” säger delägaren Mattias Jelvemark.

Beskedet kommer trots att restaurangen tidigare brutit mot alkohollagen. Det var under premiärlunchen i slutet av september som gästerna fick mousserande vin, fastän processen med tillståndet ännu inte var klar.

”Efter invigningen fick vi erfara att vi feltolkat alkohollagen gällande dryckeshantering på ett serveringsställe”. Så skrev delägaren Mattias Jelvemark i ett skriftligt bemötande som kommunen krävt efter att informationen framkommit.

Han menar nu att det endast var ett slarvfel att servera bubbel och att det inte ska hända igen.

– Jag har tagit på mig det här både i vår interna organisation och utåt. När jag jobbat med sådana här grejer tidigare har det varit naturligt att servera bubbel på en invigning.

– Vi har redan börjat jobba proaktivt för att det inte ska hända igen, säger Mattias Jelvemark.

Att en invigning likt den som hölls på restaurangen kan ses som ett delvis privat evenemang gjorde det inte lagligt att servera alkohol, menar kommunens alkoholhandläggare Ingela Engbom.

Text: Lovisa Svedlund
Foto: Teodor Dimblad