Så tycker Skurupsborna om permanent sommartid

SKURUP. I helgen är det dags att ställa om klockan till vintertid, men denna gång skulle kunna bli den sista. I dagens enkät frågar vi Skurupsborna vad de tycker om att aldrig behöva ställa tillbaka klockan igen. 

Ett förslag från EU-kommissionen i mitten av september föreslog att alla länder i Europa själva får bestämma om de vill ha permanent vintertid eller sommartid, vilket kan betyda att sista gången vi ställer om klockan i Sverige blir våren 2019.

Permanent sommartid- vad tycker du? 

Jenny
Jenny Sandmark, 39 år :
–För mig spelar det ingen roll om vi ställer om klockan eller inte, jag märker inte så mycket skillnad. Men det är jobbigt att gå upp tidigt när det är mörkt ute.

 

Alf-Inge
Alf-Inge Thorén, 68 år:
–Jag tycker det är bättre med samma tid året runt. Visst skulle det bli mörkare på morgonen, men man vinner ju tillbaka den på kvällen.

Rebecca
Rebecca Björck, 26 år:
–Man slipper ju hålla på och jiddra med tid iallafall. När jag har jobbat på krogen har det varit störigt de dagar man ska ställa om, jag tror att jag ska sluta en viss tid och chefen säger ”det ska du inte alls”.

 

Thorkel
Thorkel Ingers, 38 år:
– Det skulle vara jättebra. Vi människor är inte skapta för att anpassa sömnen sådär på en natt.

 

Leif

Leif Nilsson, 65 år:
–Så var det ju förr, att man ej ställde om klockan. Jag skulle vilja ha det så igen, det är inte lönt att hålla på och klydda.

Text: Louise Camitz & Ludvig Samuelsson 
Bild: Ludvig Samuelsson