Skurups AIF krossar serien

SKURUP. Skurups AIF har gjort 88 mål framåt och släppt in tre på 14 matcher. Trots total dominans är laget fortfarande motiverade inför de två sista omgångarna. 

Målet är att vara obesegrade. Sen har vi en liten förhoppning att nå tresiffrigt när det gäller målen, så det gör att vi spinner vidare lite extra, säger tränaren Jennie Karlsson.

Serievinnande Skurups AIF har i nuläget ett målsnitt på sex mål per match.

Serievinnande Skurups AIF har i nuläget ett målsnitt på sex mål per match.

Karlsson säger att en gemensam målsättning har varit nyckeln under säsongen.

– Alla i laget har haft samma mål – att vinna serien. Sen har vi ett väldigt bra och meriterat lag och bra sammanhållning, det gör mycket. Det är kul att komma till träningarna. 

Förra året blev laget nedlagt efter att styrelsen inte hittat en tränare i tid, säger Jennie Karlsson. Därefter fick hon tillsammans med tränarkollegan Therese Persson frågan om att ta över uppdraget. I början av säsongen var både Jennie Karlsson och Therese Persson spelande tränare. 

– Det är en utmaning att vara både spelare och tränare men vi har två andra som hjälper oss under matcherna så att vi kan spela. Sen blev min tränarkollega gravid under säsongen så då kunde jag spela mer. Jag har sett matcherna från planen och hon från sidlinjen så vi får olika perspektiv på spelet, säger hon. 

Jennie Karlsson. Tränare Skurups AIF

Jennie Karlsson. Tränare Skurups AIF

Förra helgen säkrade Skurups AIF spel i division tre nästa säsong.  Jennie Karlsson hoppas att laget kan förstärka truppen till dess med nya spelare och att nuvarande spelare stannar. 

– Sen blir det roligare att spela matcher när man får kämpa lite mer.

14 matcher spelade. 14 vunna och 14 olika målskyttar. Men hur många hattrick har de skrapat ihop?

Oj… vi gjorde ett sist och ett i matchen innan dess. Så tre, fyra kanske. 

Text:  Isak Fritzon, Renato Rakonic. Foto: Jennie Karlsson