Skurups damlag siktar högt efter omstart

Under nästa vecka startar SAIF:s damlag upp igen efter årets uteblivna säsong. Therese Persson och Jennie Karlsson leder omstarten i division fyra med hoppfullhet om raskt återtåg till högre divisioner. 
Therese Persson och Jennie Karlsson med samlad erfarenhet från lägre divisioner till Allsvenskan kommer leda SAIF:s nya projekt.
Skurups AIF:s damlag kommer under nästkommande två veckor att hålla öppna träningar för intresserade efter att laget tvingades lägga ned inför årets säsong. Therese Persson och Jennie Karlsson, både spelande tränare i den nya långsiktiga satsningen, menar att det finns flera anledningar till att SAIF inte fick ihop tillräckligt med spelare och behövde avstå från sin plats i årets division två. -Det är hård konkurrens bland lokala klubbar för ett litet antal spelare. Styrelsen misslyckades med att presentera ett projekt i tid och då försvinner spelare till andra klubbar. Men det var inte utan kostnad SAIF drog sig ur serien, som nu i och med omstarten måste börja om längst ned i seriesystemet, något Therese Persson och Jennie Karlsson är kluvna inför. -Det är både positivt och negativt. Positivt att bygga upp från grunden med många unga tjejer från flicklagen, sedan har vi haft ett fruktansvärt bra lag tidigare som är tråkigt att förlora.
Här på Skurups IP:s konstgräsplan kommer den första öppna träningen hållas klockan 19:00 den 20 oktober.
Tränarduon hoppas på en bred uppslutning under uppstartsveckorna. Från rutinerade spelare med planer på att ta ned skorna från hyllan, till unga hemväxta talanger och tidigare spelare från fjolårssäsongerna. Ett arbete hon ser positivt på. -Det är en rolig utmaning. Att få ihop sammanhållning, att hålla träningarna givande för alla, trots möjliga kvalitets- och åldersskillnader, men det är också det som är charmen i det hela. När det kommer till förhoppningar om serieavancemang och målsättningar ser de däremot ingen anledning till pessimism: – Vi utgår från att det är ett fullt realistiskt mål. Ifall vi får ihop en trupp med tillräckligt mycket rutin och ungdomlig talang ska vi kunna gå upp direkt. Text: Daniel Ekström Foto: Ola Svensson, Daniel Ekström