Skurups IBK vill uppåt – i helgen väntar en rosa rysare

Skurups IBK:s tränare Paul Andersson. Foto: Laget.se/Skurupsibkdam

SKURUP. Säsongen har rivstartat för Skurups IBK:s damer. Nu satsar de på att hålla sig kvar i division ett. På lördag gör de upp med Höllvikens IBF i en match som förväntas bli jämn – och rosa.  

Fyra matcher in i säsongen ligger Skurups IBK på en sjätte plats i serien. Så här långt har laget vunnit två av matcherna och tagit fem poäng. En inledning som tränaren Paul Andersson är nöjd med. 

– Inledningen har varit bra. Vi kanske skulle haft några poäng till om allt skulle vara perfekt. 

Inför kommande matcher behöver laget förbättra sitt målskytte och offensiva spel, menar Paul Andersson. Det behöver bli lika bra som lagets försvarsspel om de ska uppnå det interna målet – att vara bland de fyra främsta i serien och därmed stanna kvar i division ett till nästa säsong. Något som tränaren tror är möjligt.

– Hittills har vi mött de översta lagen, vi har haft ett hyfsat tufft schema. Men det finns absolut potential i laget, jag tror vi kan blanda oss in bland de fyra.

Allra gladast är Paul Andersson över uppslutningen i Skurups IBK. 

– Alla är på träningarna och vill framåt. Spelarna är engagerade och vill nå så högt som möjligt. Det är viktigt för oss som är en så liten trupp, att alla är där. 

På lördag möter Skurups IBK serietvåan Höllviken IBF. En match där publiken förväntas bita på både naglar och kanelbullar. För varje köpt kaffe och kanelbulle skänker föreningen pengarna till förmån för Bröstcancerfonden. 

– Det är ett bra initiativ. Det är tjejerna själva som dragit i det. Alla spelare kommer att spela med rosa grepplindor. Det blir fint, säger Paul Andersson. 

Hur tror du att det går i matchen på lördag?

– Det är lite ovisst. Höllviken har startat med fyra raka, men de har också mött de lägre lagen. Vi har mött den övre halvan. Jag tror att det kan bli en jämn match.

Text: Alva Lindsmyr